Anketa

Anketa

Planirate li uvesti neku od funkcija kućne automatike u vaše kućanstvo?

Newsletter

Upišite se na našu mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti o novostima u našoj ponudi.

Sustav pametne / inteligentne kuće By-me od VIMAR-a

Sustav pametne / inteligentne kuće By-me od VIMAR-a

SUSTAV PAMETNIH KUĆA BY-ME TALIJANSKOG PROIZVOĐAČA VIMAR

Što je to domotika-sustav pametne kuće By-me?

Sustav koji nam omogućava kombinaciju djelomične ili potpune automatizacije nad električnim funkcijama u našim domovima, uredima i drugim objektima.

...Koliko ste puta po izlasku iz svog doma, razmišljali da li ste zatvorili prozore, slavine, plin, ostavili upaljeno svjetlo, pečnicu, glačalo...

By -me sustav preuzima brigu i kontrolu nad svim funkcijama u stanu, obiteljskoj kući, uredu, hotelu i svakom drugom objektu namjenjenom za boravak ljudi.

By-me sustav riješava sve vaše probleme i brige na način da sam zatvara prozore kada počne padati kiša, spušta rolete i zatvara tende u slučaju jačeg vjetra, regulira temperaturu, ventilaciju, rasvjetu, sprječava poplavu, istjecanje plina ili požar.

A isto tako može otvarati/zatvarati dvorišna, garažna i ulazna vrata, a alarmom signalizirati neovlašten pristup, i još mnoge opcije ovisno o izboru i zahtjevima korisnika.

Na koji način funkcionira BY-ME sustav?

Svaki sustav čini određeni broj komponenti-modula, koje su povezane i preprogramirane unutar sustava tako da svaka komponeneta vrši određenu funkciju za koju je namijenjena.

Broj komponenti ovisi o složenosti sustava tj. zahtjevima krajnjih korisnika, a isto tako se može nadograđivati i doprogramirati u svakom trenutku u budućnosti jer su sve komponente međusobno kompatibilne.

Svi moduli-imputi su povezani u sustav BUS kabelom, kojim prenosimo i napajanje i digitalne signale koji omogućavaju nadzor i kontrolu sustava.

Moduli-imputi se dijele na komponente koje prikupljaju informacije izvana i šalju ih u sustav (senzori pokreta, plina, dima, foto senzori, IC senzori, meteorološka centrala, temperaturni senzori, digitalni i analogni ulazi...), i na izvršne komponente koji na osnovu dobivenih informacija, ili preprogramiranih funkcija izvršavaju zadatke (timeri, logičke jedinice, releji, dimmeri, analogni i digitalni izlazi...)

Svi Vaši sustavi su neovisni, te možete odabrati način upravljnja njima pojedinačno ili grupno.

Svim funkcijama možemo upravljati iz fotelje IR daljinskim upravljačem ili mobitelom iz auta ili bilo koje udaljene lokacije, uz mogućnost dojave stanja i svih promjena na iste.

Čime možemo upravljati?

Sustav pametne kuće nam omogućava nadzor, upravljanje i kontrolu nad rasvjetom, regulatrima rasvjete, grijanjem/hlađenjem, ventilacijom, sustavom navodnjavanja, procesima otvaranja/zatvaranja roleta, elektronskih tendi, garažnih i ulaznih vrata.

Također i postrojenjima saune i bazena (pumpa, grijači, rasvjeta).

Ujedno je moguće kreirati svoj scenarij željenih radnji, postaviti timere, te putem sms ili govorne poruke dobiti izvješće o trenutnom stanju u vašoj kući, uključiti ili isključiti određenu akciju. Pametna kuća uključuje i sigurnosni sustav koji se sastoji od protuprovalnog alarma, alarma požara, poplave, curenja plina, i sl.

Sustav ima i dodatno tj. rezervno napajanje UPS koje osigurava normalnu funkciju sustava u slučaju nastanka el energije.

Zašto koristiti ovakav sustav?

Osim što će Vaš dom biti moderniji, s ovakvim sustavom ćete moći imati više slobodnog vremena , veću udobnost, veću sigurnost i uštedu energije.

U Vašem domu u bilo kojem trenutku možete kontrolirati sve funkcije koje su uključene u sustav kućne domotike.

Ukoliko koristite VIMAR-ov BY-ME sustav možete uz pomoć fiksnog kontrolnog LCD panela (koji se montira na zid prostorije u kojoj se najviše boravi ili kraj ul. vrata) ili prenosivog LCD panela-ekrana osjetljivog na dodir kontrolirati temperaturu u Vašim spavaćim sobama,

gledati na svom panelu tko Vam zvoni na vratima, djecu kako se igraju u drugim sobama,

možete personalizirati svoje scenarije, npr ulazak, izlazak iz vašeg doma, partya, noćni scenarij ili što god vi zaželite.

Sve ove mogućnosti ne čine se baš jednostavne za korištenje?

Kada je sustav ispravno i prema potrebama preprogramiran, onda je jednostavan za korištenje čak i najmlađim članovima kućanstva.

Ukoliko izlazite iz kuće ne morate ići iz jedne sobe u drugu i provjeravati da li su isključena svjetla i grijanje već to možete učiniti pritiskom na jedan taster koji uključuje scenarij IZLAZAK.

Istovremeno se gase sva svjetla u kući, grijanje, ventilacija, spuštaju se rolete i tende, isključuje se npr. štednjak, glačalo, zatvara se dovod plina, pali alarmni sustav i druge aktivnosti preprogramirane za ovaj scenarij.

Ukoliko idete na duže vrijeme iz kuće, aktivirate scenarij GODIŠNJI ODMOR.

Sustav obavlja sve funkcije kao i kod scenarija IZLAZAK, uz preusmjeravanje zvona od portafona na vaš mobitel, automatsko zalijevanje vrta (vremenski podesivo), neka svjetla i rolete periodično pali/gasi odnosno podiže/spušta, kako bi se stvorio dojam da netko boravi u kući da bi zavarali eventualne provalnike i uljeze.

Ujedno, ako niste sigurni da li je kod kuće sve u redu, možete poslati sms da provjerite kakvo ste ostavili stanje u svojoj kući. Ukoliko se odlučite vratiti ranije, a znate da vaša kuća nije zagrijana, samo jednim sms-om možete poslati poruku aktivacije grijanja.

Kod povratka kući, prilikom pritiska tastera pokreće se scenarij ULAZAK, gasi se alarm, pale se svjetla, dižu rolete, otvara dovod vode i plina, grijanje (ukoliko ga nismo već daljinski aktivirali), itd.

Ako ste pak u uredu i Vaši zaposlenici ne vode brigu o uštedi energije, jednostavno kreirate scenarij koji će svaki dan nakon radnog vremena pogasiti rasvijetu i grijanje, a ujedno aktivirati protuprovalni alarmni sustav.

Možemo kreirati do 40 ovakvih scenarija kojima istovremeno prilagođavamo više funkcija.

Koliko je isplativo instalirati sustav pametne kuće?

Sustav se isplaćuje kroz veliku uštedu energije, povećanje ugodnosti života, slobodnog vremena i smanjenjem briga oko svakidašnjih zadataka (zalijevanja cvijeća i vrtova, paljenja vanjske rasvjete, zatvaranja prozora i roleta prije spavanja...)

Ukoliko se radi o objektima u novogradnji, uvođenjem ovog sustava ostvarujete znatnu prednost u cijeni na tržištu nekretnina modernijim i samostalnim domom okrenutim prema budućnosti.

Bilal Čengić

Bilal Čengić

direktor tvrtke

  • mob: +387 (0)61 202112
  • Fax: +387 (0)33 713380

Povratak